2015. aug 23.

Játszunk kicsit a fényekkel otthonunkban!

írta: Webvillany
Játszunk kicsit a fényekkel otthonunkban!

Méltatlanul szorult háttérbe a fényerőszabályzás.

A fényforrások forradalma kicsit a háttérbe szorította fényerőszabályzás.

lakasfelujitas.jpgAz annak idején egyre népszerűbb fényerőszabályzós kapcsolók, amelyek kiválóan szabályozták a hagyományos és a halogén izzókat, az energiatakarékos kompakt fénycsövek elterjedésével a háttérbe szorultak.

A szerelvény gyártók nemigen tudtak, akartak megfelelni az új kihívásnak. Ezek a régi szabályzós kapcsolótípusok ma sem alkalmasak az energiatakarékos led izzók, vagy fénycsövek szabályzására.

A led lámpák, fényforrások terjedése újabb kihívást jelent a kapcsológyártóknak.

A kereskedelmet elárasztó led izzók, led szalagok, led vezérlők működtetése még mindig nehezen illeszthető a lakás hangulatához kiválasztott kapcsolócsaládhoz. Különösen igaz ez a fényerőszabályzásra.led-a-konyhaban.jpg

Vannak köztes megoldások, mint a nyomógombbal működtethető fényerőszabályzók, a nyomógomb mögött elhelyezve, de a forgatógombos fényerőszabályzós kapcsolós dizájnról többnyire le kell mondanunk. Az újabb kapcsoló fejlesztésekre még sajnos várnunk kell.

Az intelligens világítási megoldásoké lehet a jövő.

A lakásfelújítások, és az új villanyszerelések alkalmával lehetőség van a vezetékek előretekintő kiépítésére. Ez azt jelenti, hogy a lámpák és a kapcsolók kábelei egy világítási elosztóba futnak direkt, és a kapcsolás, a fényerőszabályzás itt történik. Igaz, ez többletköltséget jelent a villanyszerelésben, de nagy lehetőséget kapunk cserébe a világítás vezérlése terén.intelligens-otthon_1.jpg

Egy ilyen alapszerelés után már beépíthetünk egyszerű kapcsolást, vagy fényerőszabályzást biztosító eszközöket, de beépíthetünk különböző világítási képeket megjegyző, távirányítós, vagy akár mobiltelefonról, számítógépről vezérelhető intelligens rendszereket is.

Játék a fényekkel.

Az intelligens vezérlő rendszereknek és a korszerű led fényforrásoknak hála, nemcsak a lámpák fényerejével, hanem a színekkel is be tudjuk állítani a megfelelő hangulatot otthonunkban. Minden élethelyzethez lehetséges a megfelelő világítási kép beállítása, amelyet a rendszer megjegyez így bármikor könnyen előhívhatóak.led-hangulat.jpg

A rejtett, a helyi, és az általános világítások szabályzása mellett vezérelhetjük a redőnyöket, és egyéb árnyékolókat is, teljessé téve a kényelmünket, fokozva a komfortot lakásunkban.

Válasszuk a jövő világítási megoldásait az otthonunkba!

Szólj hozzá

világítás led világítás fényerőszabályzás led szalagok