2015. már 08.

Melyik a leghatékonyabb fényforrás?

írta: Webvillany
Melyik a leghatékonyabb fényforrás?

A halogén izzók napjai is meg vannak számlálva!

A LED-es fényforrás a leghatékonyabb, ezt mindenki tudja.

led-izzo.jpgPedig nem!

A leghatékonyabb, leg energiatakarékosabb fényforrás az, amelyik ki van kapcsolva. Nagyon vicces, mondanák sokan, de gondoljuk csak bele, hányszor világítunk feleslegesen a lakásunkban.

Az energiahatékonyság és a klímavédelem sarkalatos pontja a felhasznált villamos energia csökkentése. A hagyományos izzók kivonása már megkezdődött 2009-ben, de küszöbön van a halogén izzók kivonásának kérdése is az Európai Unióban. A kereskedelembe kapható fényforrások közül marad hát az energiatakarékos LED, és a kompakt fénycső.

Világítsunk ingyen!?

A LED-es fényforrások alacsony energiaigénye, a hosszú élettartama, és a megújuló energiák felhasználásának elterjedése alapján a kérdés adja magát. Hogyan tudnánk ingyen világítani? A fejlesztők már dolgoznak olyan elérhető technológiákon, világítási vezérléseken, amelyekkel a lakások világítása megoldható külső energia bevitel nélkül. Reméljük nálunk is hamar elterjed majd.

led-a-konyhaban.jpg

 

Váltsunk LED-re!

A LED világításnak számtalan előnye van úgy az általános és helyi világításban, mint a hangulat, vagy reklámvilágításban. Az energiatakarékosság, a hosszú élettartam már mindenki számára ismert. De ezen kívül még sok előnye van a lednek:

  • Nem vibrál, nem terheli a szemet,
  • nagy színválasztékban kapható,
  • a fényerő kompromisszumok nélkül szabályozható,
  • sok ki-be kapcsolást elvisel,
  • a bekapcsoláskor nincs késleltetés, azonnal teljes fényerővel világít,
  • biztonsági törpefeszültségről is üzemeltethető,
  • hőtermelése minimális, nem fűti feleslegesen a környezetet.

led-lampa_1.jpg

A váltsunk LED-re felhívás a villanyszerelő szakemberek számára is kihívást jelent. A LED-es lámpák, fényforrások sajátosságait figyelembe kell venni az elektromos hálózat kiépítésekor. A LED világítással kapcsolatos technológiákból, a kereskedelemben kapható termékekből naprakésznek kell lenniük, hogy korrekten tudják tájékoztatni ügyfeleiket.

led-hangulat.jpg

led-ejelilampa.jpg

Szólj hozzá

világítás villanyszerelő LED